divendres, 5 de febrer de 2010

Ja tenim taules per jugar a ping-pong


A partir d'ara ja tenim dues magnífiques taules de ping-pong per jugar, gràcies a l'ajuntament de Montornès que ens les ha donat.
Així que ben aviat, a les hores del pati i/o a l'hora d'educació física, els nens i nenes de cicle mitjà i superior podrem disfrutar d'aquest esport.
Així que ara ja podeu començar a estudiar el reglament bàsic i així sabreu les principals normes:
Reglament bàsic de tennis taula
Servei
· Començarà a servir el jugador que guanyi un mini sorteig en què s'ha d'acertar en quina mà del contrari(Que les amaga sota de la taula) està amagada la pilota, qui ho endevini realitzarà dos serveis.
· la pilota ha de botar primer al camp del servidor i després al del receptor, sense tocar la xarxa.
· en dobles, a més, s'ha de servir del quadre dret del servidor al dret del restador.
· Si s'arriba al resultat de 10-10 cada jugador servirà una sola vegada.
Punt
Un jugador guanyarà un punt:
· si el seu oponent no fa un servei correcte.
· si la pilota passa per sobre el seu camp sense haver tocat el seu camp, després d'haver estat colpejada pel seu oponent.
· si el seu oponent obstrueix la pilota (toca la pilota abans que boti al seu camp).
· si el seu oponent colpeja la pilota dues vegades consecutives.
· si en dobles un dels oponents colpeja la pilota fora de l'ordre establert (els jugadors han de tocar la pilota una vegada cadascun).
Joc
Guanyarà un joc el jugador o parella que arribi primer als 11 punts, excepte quan ambdós jugadors o parelles aconsegueixin 10 punts; en aquest cas, guanyarà el joc el primer jugador o parella que posteriorment obtingui 2 punts de diferència.
Si el jugador contrari no ha marcat cap punt i l'altre té 5 punts el partit ja s'ha acabat perquè el qui ha marcat 5 punts guanya.